ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ καρέ το πλιάτσικο στο οπλοστάσιο της Ομόνοιας

Καρέ καρέ το πλιάτσικο στο οπλοστάσιο της Ομόνοιας

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία βίντεο και φωτογραφίες από αγνώστους που συμμετείχαν στις λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.


Πρόκειται για καρέ από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος από το οπλοπωλείο της Ομόνοιας. Η δημοσιότητα των 12 φωτογραφιών και των τεσσάρων βίντεο έγινε έπειτα από σχετική Εισαγγελική διάταξη.

Στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

epeisodia

Κατηγορούνται κατά περίσταση, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που εκτελέσουν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.

astynmiapliatsiko

Η αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν (κυνηγετικές καραμπίνες, είδη σκοποβολής, ομοιώματα όπλων, συλλεκτικά είδη κλπ), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη, ξεπερνά τις 110.000 ευρώ.

leilasiaoplostasio

Επιπλέον στο κατάστημα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, στους υαλοπίνακες και τα ράφια του καταστήματος και υπολογίζεται ότι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.