ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θρήνος στην Ορεστιάδα - Εκοιμήθη 36χρονος ιερέας

Κορονοϊός: Θρήνος στην Ορεστιάδα - Εκοιμήθη 36χρονος ιερέας

Ο νεαρός ιερέας, δεν ήταν από την Ορεστιάδα αλλά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ανθρώπους της, καθώς ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη.

Θρήνος στην Ορεστιάδα για τον θάνατο 36χρονου ιερέα. Ο άτυχος ιερωμένος κατέληξε από κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο νεαρός ιερέας, δεν ήταν από την Ορεστιάδα αλλά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ανθρώπους της, καθώς ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη. Είχε τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου στο χωριό Χειμώνιο.

Στις αρχές Ιανουαρίου προσβλήθηκε από τον Covid19, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στις 4 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε στο Π. Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αναφέρει το evros-news.

Δυστυχώς, μετά από πολυήμερη μάχη στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος το Χειμώνιο, την Ιερά Μητρόπολη και όσους τον γνώριζαν.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

«Εκοιμήθη εν Κυρίω, την 21η Ιανουαρίου ε.ε, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο εκ των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως μακαριστός Πρεσβύτερος Βασίλειος Ζγούρης, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Τιμίου Προδρόμου Νέου Χειμωνίου Ορεστιάδος.

O μακαριστός χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο και υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, μέχρι της μεταθέσεως του στην ακριτική μας Ιερά Μητρόπολη, προ επταμήνου περίπου.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη την επομένη, 22 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., στη γενέτειρα του, στη Φαλάνη Λαρίσης, προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του, αφού μετέφερε πρωτίστως τα συλλυπητήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς, Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, αναφέρθηκε στο ζήλο και την προθυμία του μακαριστού για την διακονία του Ιερού Θυσιαστηρίου και ευχήθηκε στους οικείους του την εξ ύψους παρηγορία.

Αιώνια του η μνήμη!»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Γλείφει εκεί που έφτυνε - Του βγήκαν ξινά τα νταηλίκια