ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ποια μέτρα, ποιες μάσκες και ποιες αποστάσεις; Αδιανόητες ουρές στο εκπτωτικό χωριό

Lockdown: Ποια μέτρα, ποιες μάσκες και ποιες αποστάσεις; Αδιανόητες ουρές στο εκπτωτικό χωριό

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Εκατοντάδες συμπολίτες μας συνωστίζονται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23/1) έξω από μεγάλα καταστήματα με ρούχα, στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα Αττικής.

Όπως καταγράφει η κάμερα του Newsbomb.gr που βρέθηκε στο σημείο οι αποστάσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι εφικτό να τηρούνται, καθώς είναι πολύς ο κόσμος που περιμένει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και μεταξύ τους οι πελάτες να αναγκάζονται να είναι δίπλα – δίπλα, αλλά και να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Newsbomb.gr πολίτες που βρίσκονται στο εκπτωτικό χωριό κάποιος μπορεί να περιμένει (για μεγάλες αλυσίδες) στην ουρά ακόμα και 40 λεπτά.

Δείτε την gallery:

Κοσμοσυρροή στην Ερμού

Την ίδια και... χειρότερη εικόνα παρουσιάζει ο πιο εμπορικός δρόμος της χώρας, η οδός Ερμού στο κέντρο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τους απείθαρχους πολίτες, όταν εκείνοι συνωστίζονται έξω από τα μαγαζιά, ενώ η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους για τα απαραίτητα έγγραφα και sms των καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο βάρος του συνωστισμού υπάρχει στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, καθώς και στα επώνυμα μαγαζιά.

Θεσσαλονίκη: «Πανικός» στους δρόμους της πόλης

Το αδιαχώρητο επικρατεί στoυς δρόμους της Θεσσαλονίκης από το πρωί με εκατοντάδες ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα ένδυσης στο κέντρο της πόλης.



Όπως είναι λογικό, οι αποστάσεις μεταξύ των καταναλωτών, που αναμένουν στις ουρές για να κάνουν τα ψώνια τους, στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν τηρούνται, ενώ και η παρουσία της αστυνομίας είναι αρκετά διακριτική χωρίς να γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Γλείφει εκεί που έφτυνε - Του βγήκαν ξινά τα νταηλίκια