ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Η έκθεση της λιμενικής Αρχής Ερέτριας για την τραγωδία

Σήφης Βαλυράκης: Η έκθεση της λιμενικής Αρχής Ερέτριας για την τραγωδία
Intime News

Σήφης Βαλυράκης: Στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αιτία θανάτου βρίσκεται η σορός του Σήφη Βαλυράκη, η οποία εντοπίστηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στο Πεζονήσι Ερέτριας.

Σύμφωνα με την αναφορά της λιμενικής αρχής Ερέτριας, η οποία περιγράφει τα γεγονότα, η σύζυγός του επικοινώνησε στις 5:15 με το Λιμεναρχείο και ενημέρωσε ότι ο σύζυγος της είχε φύγει στις δύο με φουσκωτό και δεν είχε επιστρέψει.

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», δόθηκε εντολή σε ένα αλιευτικό που ήταν στην περιοχή να κάνει έρευνα και πράγματι λίγο αργότερα εντόπισε το φουσκωτό ακυβέρνητο.

Στην περιοχή έσπευσε Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών και απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Βίντεο του Newsbomb.gr από τις έρευνες του λιμενικού, το απόγευμα της Κυριακής:

Tελικά, έπειτα από την κινητοποίηση που έγινε, γύρω στις οκτώ βρέθηκε η σορός του στο Πεζονήσι. Ο Σήφης Βαλυράκης φορούσε στολή δύτη, συνεπώς εικάζεται ότι έκανε ψαροντούφεκο.

Ο πρώην υπουργός έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο.

Δείτε φωτογραφίες του σκάφους του κ. Βαλυράκη στη Gallery:

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Το στοιχείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εντοπίστηκε με τραύμα στο κεφάλι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Το εύρημα αυτό κάνει τους Λιμενικούς που ερευνούν την υπόθεση να εξετάζουν δύο σενάρια:

  • Το πρώτο θέλει τον Σήφη Βαλυράκη για άγνωστο λόγο να χάνει την ισορροπία του στο φουσκωτό στο οποίο επέβαινε, να πέφτει στο νερό και να τραυματίζεται στο κεφάλι από την προπέλα του δικού του σκάφους.
  • Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Σήφη Βαλυράκη να τραυματίζεται στο κεφάλι από προπέλα άλλου σκάφους με το οποίο συγκρούστηκε το δικό του φουσκωτό.

Ειδικά για το δεύτερο σενάριο απαντήσεις θα δώσει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα εξετάσουν αν στο φουσκωτό του πρώην υπουργού υπάρχουν ίχνη από κάποια σύγκρουση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Στον ανακριτή ο 38χρονος προπονητής – Προκλητικός στις δηλώσεις του