ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι πιάνει η ΕΛ.ΑΣ. όσους σβήνουν το μήνυμα για ψώνια στο 13033

Έτσι πιάνει η ΕΛ.ΑΣ. όσους σβήνουν το μήνυμα για ψώνια στο 13033

Σε αναπροσαρμογή του σχεδίου για την αποφυγή συνωστισμού έξω από καταστήματα φαίνεται ότι προχωράει η ΕΛ.ΑΣ. η οποία επέβαλε και πρόστιμα σε παραβάτες

Οι εικόνες που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο με ουρές και συνωστισμό σε εμπορικά κέντρα και μεγάλους εμπορικούς δρόμους προκάλεσαν ανησυχία στους ειδικούς με τον καθηγητή Νίκο Σύψα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης άμεσων μέτρων που θα μπορούσαν να φτάσουν έως και το κλείσιμο της αγοράς.

Αυτό που διαπιστώθηκε ότι είναι ότι αρκετοί ήταν αυτοί που έστειλαν περισσότερα του ενός SMS στο 130333 προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα δίωρα που επιτρέπονται για τις αγορές σε καταστήματα.

Η πρακτική αυτή, μάλιστα, φαίνεται ότι φέρνει πιο κοντά προτάσεις για τη λειτουργία εφαρμογής που είτε θα βάζει «κόφτη» στον αριθμό των SMS με κωδικό 2 είτε θα λειτουργεί ως χρονόμετρο.

Από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Στράτος Μπαλάσκας μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι «βγήκαν όλοι έξω (το Σαββατοκύριακο). Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού. Όμως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση».

Σύμφωνα με τον ίδιο βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα έξω από τα καταστήματα για υπέρβαση ορίου SMS με τον κ. Μπαλάσκα να εξηγεί ότι εφαρμόστηκε μια νέα εντολή: «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι διαπιστώθηκε πως αρκετοί πολίτες έσβηναν τα SMS και έστελναν άλλα, ενώ κάποιοι δεν είχαν στείλει καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις «παρατηρήθηκαν αποκλίσεις 4, 5, 6 και 7 ωρών (από το όριο των 2 ωρών)».

Δείτε τις δηλώσεις του Στράτου Μπαλάσκα:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.