ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Τι αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις συνθήκες θανάτου του

Σήφης Βαλυράκης: Τι αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις συνθήκες θανάτου του

Ο κ. Νίκος Κοκκαλάς, Πλωτάρχης, εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Ναυτιλίας, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιώργος Σπύρου νωρίτερα.

«Σαν λιμενικό σώμα από την πλευρά μας και ειδικότερα η λιμενική αρχή της Ερέτριας που διενεργεί την προανάκριση υπό την εποπτία της λιμενικής αρχής Χαλκίδας συνεπικουρούμενη από έμπειρα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπ. Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής θα πράξουν τα δέοντα προκειμένου να διελευκανθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τα οποία έγινε το συμβάν. Εξετάζονται όλα τα σενάρια», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Οι ενέργειες είναι συγκεκριμένες. Έχουν ληφθεί καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, από αλιείς, κατοίκους. Έχει οριστεί αρμόδιος πραγματωγνόμονας. Είναι στοιχεία της προανάκρισης οι καταθέσεις. Το συλλεχθέν υλικό θα αξιολογηθεί καταλλήλως από τις προανακριτικές αρχές. Αυτή είναι και η βούληση του κ. Πλακιωτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιώργος Σπύρου μιλώντας νωρίτερα στο Mega κατήγγειλε ως υπαίτιο του δυστυχήματος έναν καπετάνιο επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Όπως υποστήριξε, το αλιευτικό αυτό πλησίασε πολύ κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. Μάλιστα ο καπετάνιος του σκάφους φέρεται να μάλωσε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή (σ.σ. ο πολιτικός είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού για ψαροντούφεκο).

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δείτε πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις

Ροή Ειδήσεων