ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη μεγαλογιατρού: «Αν δεν πληρώσετε, δεν θα γίνει νάρκωση» - Η ιστορία πίσω από τη σύλληψη

Σύλληψη μεγαλογιατρού: «Αν δεν πληρώσετε, δεν θα γίνει νάρκωση» - Η ιστορία πίσω από τη σύλληψη

Ένας από τους πιο γνωστούς χειρουργούς-ορθοπεδικούς της Αθήνας συνελήφθη για «φακελάκι» από τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο γιατρός, ο οποίος στο παρελθόν είχε δώσει συνέντευξη σε ΜΜΕ και έχει γράψει βιβλίο, αρνείται τις κατηγορίες. Στην τσέπη της ιατρικής του φόρμας βρέθηκαν δύο λευκοί φάκελοι με μετρητά. Ο ένας από τους δύο περιείχε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παραδόθηκε σε εκείνον από γυναίκα που τον είχε καταγγείλει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Κατόπιν εισαγγελικής άδειας, η γυναίκα τον βιντεοσκόπησε με καταγραφικό μηχάνημα που της δόθηκε από τις Αρχές.

Το newsbomb φέρνει στο φως τις άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Η καταγγελία έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2021 από μία 34χρονη γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ότι χειρουργός-ορθοπεδικός της ζητάει «φακελάκι».

Η γυναίκα κλήθηκε για κατάθεση και ανέφερε ότι ο σύντροφός της έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο, λόγω χρόνιου προβλήματος.

Ως εκ τούτου, το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2021 μετέβησαν μαζί στα εξωτερικά ιατρεία μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου για εξετάσεις. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων παραπέμφθηκαν στον γιατρό…, με ειδικότητα χειρουργού –ορθοπεδικού για περαιτέρω έλεγχο της κλινικής κατάστασης του ασθενούς.

Όπως καταγγέλθηκε, ο συγκεκριμένος γιατρός, αφού εξέτασε τον ασθενή συνομίλησε μαζί τους και απαίτησε χρήματα, μη διευκρινίζοντας συγκεκριμένο ποσό, αναφέροντας ότι θα το έδινε στον αναισθησιολόγο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χειρουργική επέμβαση.

Ακολουθούν όσα κατέθεσε η γυναίκα: Στην επαναλαμβανόμενη απαίτηση των χρημάτων από τον γιατρό, απάντησαν ότι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, ωστόσο, εκείνος επέμενε, ζητώντας να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό μπορούσαν να συγκεντρώσουν.

Στις 19 Ιανουαρίου μετέβησαν ξανά στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου συναντήθηκαν και πάλι με τον γιατρό. Εκείνος αφού πρώτα έλεγξε τις εξετάσεις, επανήλθε στην απαίτηση χρημάτων προκειμένου να πραγματοποιήσει την εγχείρηση, το οποίο όπως ανέφερε και πάλι προοριζόταν για τον αναισθησιολόγο. Φοβούμενοι ακύρωση της επέμβασης, αποκρίθηκαν ότι θα προσπαθούσαν να βρουν κάποια λύση κα αποχώρησαν.

Στις 21 Ιανουαρίου 2021 μετέβησαν και πάλι στο Νοσοκομείο για να εισαχθεί ο ασθενής και εκεί συναντήθηκαν με τον γιατρό στο γραφείο του.

Εκείνος μόλις τους είδε ζήτησε επιτακτικά (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία) να βρουν όσα χρήματα μπορούσαν, προκειμένου να τα δώσει στον αναισθησιολόγο, αναφέροντας παράλληλα ότι αποτελεί πάγια τακτική η καταβολή χρημάτων και ότι τους κάνει χάρη που αναλαμβάνει να εγχειρίσει τον ασθενή.

Τότε η σύντροφος του ασθενή αντέδρασε αναφέροντας ότι είναι αντίθετη με την πολιτική απαίτησης χρημάτων από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου.

Τότε ο γιατρός υψώνοντας τον τόνο της φωνής του (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία) απαίτησε και πάλι χρήματα, αναφέροντας ότι εάν δεν δοθούν άμεσα τα χρήματα για τον αναισθησιολόγο, εκείνος δεν θα ναρκώσει τον ασθενή και δεν θα πραγματοποιηθεί η εγχείρηση.

Φοβούμενη και πάλι την ακύρωση του χειρουργείου, η σύντροφος του ασθενή αποκρίθηκε ότι θα προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Τελικά το πρωί της 22ης Ιανουαρίου ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο και πραγματοποίησε την επέμβαση από τον γιατρό.

Το πρωί της ίδιας ημέρας αστυνομικοί έδωσαν 1.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα μέσα σε φάκελο, στη σύντροφο του ασθενή και ένα μηχάνημα καταγραφής ήχου και εικόνας (κατόπιν εισαγγελικής διάταξης).

Μετά την επέμβαση ο γιατρός ζήτησε να δει τη σύντροφο του ασθενή και αυτή μετέβη στο γραφείο του, όπου τον ρώτησε για το χρηματικό ποσό που είχε απαιτήσει, όμως αυτός αρνήθηκε ότι έχει ζητήσει χρήματα, της έκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε από το χώρο, χωρίς να του παραδώσει τα προσημειωμένα χρήματα.

Το πρωί της 25ης Ιανουαρίου 2021 αστυνομικοί έδωσαν ξανά προσημειωμένα χρήματα στη σύντροφο του ασθενή, η οποία μετέβη στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν ο ασθενής. Κάποια στιγμή ο γιατρός μετέβη στον θάλαμο.

Η σύντροφος του ασθενή ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με την εκκρεμότητα που είχε αναφέρει ο ίδιος στον σύντροφό της το πρωί της 22ης Ιανουαρίου, κατά την επίσκεψή του στο θάλαμο ανάρρωσης, ενώ στη συνέχεια ανέφερε στο γιατρό ότι μπόρεσε να μαζέψει 1.000 ευρώ.

Ο γιατρός αρνήθηκε και πάλι ότι είχε ζητήσει κάτι, όταν όμως του ανέφερε ότι είχαν συμφωνήσει να μαζέψει ό,τι μπορεί και αυτή μπόρεσε να μαζέψει το ποσό αυτό, ο γιατρός της είπε ότι είναι υπέρ-αρκετά και άπλωσε το χέρι του, παρέλαβε το φάκελο με το χρηματικό ποσό και τον έβαλε στην τσέπη της ιατρικής του φόρμας (όπως είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα).

Ο γιατρός αποχώρησε από το δωμάτιο και άμεσα αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες στον διάδρομο τη κλινικής.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον γιατρό βρέθηκε –εκτός από τον φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα- ένας ακόμα λευκός φάκελος που περιείχε 1.600 ευρώ. Έρευνα έγινε και στο πολυτελές αυτοκίνητό του, χωρίς να βρεθεί κάτι σχετικό με την υπόθεση.

Απολογούμενος ο γιατρός αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες.