ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία σε δημοτικό του Ευόσμου - Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα

Κορονοϊός: Ανησυχία σε δημοτικό του Ευόσμου - Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα

Ένα κοριτσάκι που πάει στην Τετάρτη τάξη του 9ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου, διαγνώστηκε θετικό σήμερα στον κορoνοιό.

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο 9ο Δημοτικό Ευόσμου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι της Τετάρτης τάξης του Δημοτικού. Στα κάγκελα γονείς και κηδεμόνες καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Ένα κοριτσάκι που πάει στην Τετάρτη τάξη του 9ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου, διαγνώστηκε θετικό σήμερα στον κορoνοιό. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε τεστ κορoνοϊού ύστερα από πρωτοβουλία της οικογένειας του, και αφού βρέθηκε θετικό, η μητέρα του κοριτσιού ειδοποίησε ευθύς τον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος έσπευσε να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα.

Το κοριτσάκι, μέχρι χθες πήγαινε κανονικά στο σχολείο, ενώ μάλιστα έχει έναν αδερφό που πηγαίνει στην έκτη τάξη του ίδιου σχολείου, ο οποίος όμως είναι αρνητικός, ωστόσο παραμένει στο σπίτι. Επίσης, η δασκάλα του εν λόγω τμήματος της Τετάρτης τάξης, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς ο σύζυγός της εντοπίστηκε θετικός στον κορoνοϊό.

Ο Διευθυντής του σχολείου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ηλία Μανουσαρίδη, ζητώντας του να ενημερώσει τους γονείς και τους κηδεμόνες των υπολοίπων παιδιών.

«Ναι μεν έκλεισαν τα τμήματα και πρόκειται να γίνει απολύμανση, αλλά δεν θα κάνουν ιχνηλάτηση! Το παιδί μέχρι χθες πήγαινε στο σχολείο! Μπορεί στην τάξη να είναι 23 παιδάκια, αλλά στο διάλειμμα γίνονται 500. Αν γίνει μια ιχνηλατηση μπορεί να βρεθούν άλλα 5 κρούσματα και να καταφέρουμε να σταματήσουμε τη διασπορά. Είναι δυνατόν ο ΕΟΔΥ απλά να κλείνει το τμήμα χωρίς ιχνηλάτηση; Θα γίνει χαμός!», αναφέρει ο κ. Μανουσαρίδης στο GRTimes υπογραμμίζοντας την ανησυχία των γονέων και των κηδεμόνων των παιδιών.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το σχολείο υποφέρει από πολλά προβλήματα και κυρίως το κτιριακό.

«Σε πολύ μικρές τάξεις συνωστίζονται 25 παιδάκια. Είναι το ένα πάνω στο άλλο. Έχουμε πρόβλημα με τις τουαλέτες. Δεν είναι υγιεινό το περιβάλλον! Απευθυνόμαστε συνεχώς στο δήμο για πολύ σοβαρά ζητήματα και τώρα έχουμε μέσα στο σχολείο και τον κορονοϊο, και ο ΕΟΔΥ αρνείται να ιχνηλατήσει», υπενθυμίζει κλείνοντας.

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές