ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Εφιαλτική πρόβλεψη για τρίτο lockdown αν δεν αλλάξουμε τακτική

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Εφιαλτική πρόβλεψη για τρίτο lockdown αν δεν αλλάξουμε τακτική

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΓια την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των ειδικών για τα κρούσματα δεδομένης της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων.

Καλό σημάδι είναι σύμφωνα με τον καθηγητή το γεγονός ότι σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων δεν παρουσίασε αύξηση αλλά τόνισε ότι «ήμασταν σταθερά κάτω από το 2% ποσοστό θετικών κρουσμάτων επί του συνόλου των τεστ και τώρα έχουμε σταθεροποιηθεί στο 2,6 – 2,7%.

Έχουμε δηλαδή μια αύξηση γύρω στα 40-50% του ποσοστού των θετικών κρουσμάτων. Προφανώς είμαστε ακόμα κάτω από το 4%, που κάνει μια περιοχή πράσινη στον ευρωπαϊκό χάρτη, όμως σαφώς η επιδημιολογική εικόνα χειροτευρεύει.», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Μια κάποια επιδείνωση την περιμέναμε με το άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων, όμως έχω την αίσθηση ότι με τα καταστήματα ξεφύγαμε και θα δούμε μεγαλύτερη επιδείνωση τις επόμενες ημέρες.

Κάτι πρέπει να αλλάξουμε… Κι εμείς σαν πολίτες.», σημείωσε.

«Τα σχολεία πρέπει να αλλάξουν αλλά να μπουν άλλοι κανόνες στο λιανεμπόριο. Να λειτουργήσει με προκαθορισμένα ραντεβού. Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχουμε 100 άτομα να περιμένουν έξω από κάποιο μαγαζί.»

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έρχεται χειμώνας, συν τις μεταλλάξεις που δεν ξέρουμε την έκταση στην Ελλάδα, πρέπει να γίνουμε διπλά και τριπλά προσεκτικοί. Το συχνότερο λάθος που παρατηρώ εγώ είναι η λάθος χρήση της μάσκας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται