ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν δεν δράσουμε θα ξαναδούμε 3.000 κρούσματα»

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν δεν δράσουμε θα ξαναδούμε 3.000 κρούσματα»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Καμπανάκι για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας κρούει, μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος – Πρέπει να ληφθούν μέτρα προειδοποιεί αλλιώς θα επαναληφθεί το δεύτερο κύμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αυξημένα ποσοστά θετικότητας. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε πέσει κάτω από το 2% και τώρα ήμαστε σταθερά στα 2,5% - 3%. Το γεγονός αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Και προσθέτει: «Η αύξηση αυτή σημειώνεται λόγω της αύξησης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου. Το λιανεμπόριο καλώς άνοιξε αλλά θα έπρεπε να γίνει με κανόνες. Και όταν λέω κανόνες εννοώ με ραντεβού υποχρεωτικά».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το πότε θα έρθει στη χώρα μας το 3ο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Πνευμονολογίας το προσδιόρισε σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Όσον αφορά την σφοδρότητά του πρόσθεσε πώς όλα θα εξαρτηθούν από τα μέτρα που θα πάρουμε.

«Υπάρχει η πιθανότητα να ξαναδούμε αριθμούς κρουσμάτων κοντά στα 3.000. Στην πανδημία υπάρχει νομοτέλεια. Ή θα δράσουμε τώρα ή θα έχουμε ξανά πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση αναγκαστικά θα πάμε ξανά σε lockdown αφού το σύστημα υγείας δεν έχει αντοχές», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Με τη σειρά του επεσήμανε το πρόβλημα σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ενώ όσον αφορά το μεταλλαγμένο στέλεχος του Covid – 19 σημείωσε ότι υπάρχουν εργαστηριακές μελέτες που δείχνουν ότι μεταδίδεται ευκολότερα, ωστόσο δεν θεωρεί ότι είναι και πιο θανατηφόρο αφού κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί όπως επισήμανε.

Οι περιοχές που προβληματίζουν

Θορυβημένοι εμφανίζονται οι ειδικοί μετά την άνοδο στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού. Σχετικά με τις περιοχές που έχει παρατηρηθεί αύξηση του ιικού φορτίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι παραμένει η ανησυχία των ειδικών για σειρά περιφερειακών ενοτήτων στην Ελλάδα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, ενώ στο επίκεντρο της εγρήγορσης βρίσκεται η Αττική.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια υπάρχει ανησυχία για τις περιφερειακές ενότητες: Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττική και Λακωνίας.

Σε αυτές προστίθεται ο ιδιαίτερος προβληματισμός λόγω νέων κρουσμάτων και αύξησης, για τις περιφερειακές ενότητες της Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας, Αττικής και κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.