ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους - Δεν πάνε καλά τα πράγματα

Κορονοϊός: Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους - Δεν πάνε καλά τα πράγματα

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες ανησυχούν και για την μικρή αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα

Μεγάλη είναι η μεταλλακτικότητα στο γονιδίωμα του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΕΤΑ.

Σύμφωνα με την βιολόγο, κ. Αναστασία Χατζηδημητρίου, ερευνήτρια στο Eθνικό Κέντρο Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ3, στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το μεταλλαγμένο στέλεχος, ενώ, όπως είπε, στο πρώτο κύμα της πανδημίας επικράτησε άλλο στέλεχος του ιού σε σχέση με το δεύτερο κύμα.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις συμβαίνουν σε όλους τους ιούς με RNA γονιδίωμα, τόνισε η βιολόγος. Σε ό,τι αφορά το βρετανικό στέλεχος, επισήμανε ότι είναι πιο μεταδοτικό αλλά όχι και πιο παθογόνο, ενώ σε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα φαίνεται ότι θα επικρατήσουν τα πιο μεταδοτικά στελέχη.

Οι επιστήμονες ανησυχούν και για την μικρή αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. 19 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κέντρο αποκατάστασης στη Νέα Καλλικράτεια. Επτά από αυτά μεταφέρθηκαν χθες στο «Ιπποκράτειο» το οποίο εφημέρευε, ενώ άλλα πέντε διακομίστηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα περιστατικά ενημερώθηκε κι έχει επιληφθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: «Κλείδωσε» το click away - Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια και κυκλοφορία