ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο lockdown; «Βούλιαξε» η Ερμού την ώρα των ανακοινώσεων (pics)

Ποιο lockdown; «Βούλιαξε» η Ερμού την ώρα των ανακοινώσεων (pics)

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΠαρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν νέα αυστηρά μέτρα η κεντρική αγορά της Ερμού «πλημμύρισε» από κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου.

Την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνει νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρας μας και ενώ νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατατάσσει την Αττική στις «κόκκινες» περιοχές «κρούοντας» για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, την ίδια στιγμή βουλιάζει από κόσμο το κέντρο της Αθήνας, με τις ουρές των πολιτών έξω από τα καταστήματα να μοιάζουν με λαοθάλασσα.

Αγνοώντας τις αλλεπάλληλες συστάσεις των ειδικών για τις απαγορευτικές εικόνες συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να κρίνουν αναγκαία την επιβολή νέων περιορισμών, οι ίδιες εικόνες όπως θα δείτε και παρακάτω επανέρχονται και σήμερα.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις εικόνες συνωστισμού και για το πως πρέπει να ψωνίζει ο κόσμος, για να αποφύγουμε την περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα σχολίασε, «πρέπει να αλλάξει άμεσα ο τρόπος λειτουργίας τον καταστημάτων. Το καλύτερο θα ήταν ο κόσμος να πηγαίνει στα μαγαζιά όπως πάει στα κομμωτήρια μόνο με ραντεβού. Οι εικόνες συνωστισμού έξω από τα μαγαζιά με τις ουρές των πολιτών να μοιάζουν με λαοθάλασσα είναι απαγορευτικές», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, για άλλη μια φορά «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου λέγοντας, «Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε σίγουρα 1600 κρούσματα. Οι σημερινές εικόνες ήταν απαράδεκτες, δεν έπρεπε να επιτραπεί διαδήλωση με τόσο κόσμο. Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σωστά από όλους τους πολίτες θα έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χωρίζεται ξανά στα δύο η Ελλάδα - Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς