ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Έρχονται δύσκολοι μήνες - Είμαστε ήδη στο τρίτο κύμα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Έρχονται δύσκολοι μήνες - Είμαστε ήδη στο τρίτο κύμα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, σχολίασε μιλώντας στο Newsbomb.gr  η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Σε δυο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας είναι χωρισμένη η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Την κατάσταση της πανδημίας στην χώρα αλλά και τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύει από σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας σχολίασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είμαστε ήδη στο τρίτο κύμα. Εάν τα μέτρα τηρηθούν σωστά από όλους τους πολίτες, χωρίς εικόνες συνωστισμού και πολλά τεστ καθημερινά, εκτιμώ πως η Αττική θα βγει γρήγορα από το κόκκινο. Έρχονται δύσκολοι μήνες με χαμηλές θερμοκρασίες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Τα πράγματα θα καλυτερεύσουν τέλος Μαρτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «δεν νομίζω πως αν ακολουθήσουμε πιστά όλα όσα σας προανέφερα, θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνουμε στους τριψήφιους αριθμούς. Πρέπει να σκεφτούμε όλοι υπεύθυνα και να προφυλάξουμε πρώτα εμάς και μετά τους γύρω μας».

Αναλυτικά όλα τα μέτρα:

– Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.

– Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

– Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

– Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

– Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

– Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.

Τα μέτρα στις κόκκινες περιοχές

Σε αυτό το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου, στις κόκκινες δηλαδή περιοχές θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.