ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση αεροσκάφους: Θρίλερ στην Ήπειρο – Το Super Puma της Π.Α. θα ψάχνει όλη τη νύχτα

Εξαφάνιση αεροσκάφους: Θρίλερ στην Ήπειρο – Το Super Puma της Π.Α. θα ψάχνει όλη τη νύχτα
Πολεμική Αεροπορία

Η Πολεμική Αεροπορία έχει κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ το μεσημέρι της Κυριακής. Οι κακές καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολο το έργο των αρχών.

Ένα διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής (31.01) όταν και έδωσε για τελευταία φορά στίγμα στην περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι, κοντά στα Ιωάννινα στην Ήπειρο. Η Πολεμική Αεροπορία από την πρώτη στιγμή έχει κινητοποιηθεί και έχει αναλάβει τις έρευνες, αποστέλλοντας αρχικά ένα ελικόπτερο τύπου ΑΒ205 το οποίο όμως μετά από κάποια ώρα αποσύρθηκε κι έδωσε τη θέση του σε ένα Super Puma.

Αυτό συνέβη για να συνεχιστεί η έρευνα σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, με το ελικόπτερο να είναι εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες και να συνδράμει την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ήπειρο και στην περιοχή των Ιωαννίνων. Η δυνατή βροχή κατά διαστήματα και η πυκνή ομίχλη, δυσχεραίνουν την προσπάθεια που κάνουν οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι ώστε να εντοπίσουν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος και τον χειριστή του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 12:28 της Κυριακής (31.01) πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ένα σημείο που έχει υπολογιστεί ότι βρίσκεται κοντά στα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έδωσε για τελευταία φορά το στίγμα του.

Από εκείνη την ώρα, αγνοείται και αναζητείται. Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως στο διθέσιο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής του, ο οποίος είναι αλλοδαπός.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν εξαρχής κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, όμως η χαμηλή νέφωση έκανε πολύ δύσκολες τις προσπάθειες των διασωστών. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 484 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 17 νεκροί σε 24 ώρες, στους 255 οι διασωληνωμένοι