ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Βύθιση ιστιοπλοϊκού και θάνατος Βρετανού - Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Χανιά: Βύθιση ιστιοπλοϊκού και θάνατος Βρετανού - Η ανακοίνωση του Λιμενικού
flashnews.gr

Ένας βρετανός υπήκοος, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής (31/1) μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους με σημαία Βρετανίας, που ήταν αγκυροβολημένο εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή Βλητέ του κόλπου της Σούδας στα Χανιά.

Το ιστιοφόρο βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ στο σημείο επιχείρησαν ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα αλιευτικό και δύο ιδιώτες δύτες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. Κυριακή 31/1), η Λιμενική Αρχή Χανίων από την Άμεση Δράση, για περιστατικό βύθισης Ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής που βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΛΗΤΕ'' Σούδας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ''ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Χ. 614, καθώς και δύο ιδιώτες δύτες και διαπιστώθηκε η βύθιση του ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής σκάφους ''CORAL'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και η ύπαρξη σορού ανδρός, η οποία επέπλεε πάνω από το εν λόγω ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής σκάφος.

Ανωτέρω σορός 74χρονου αλλοδαπού ιδιοκτήτη του ''CORAL'' ανασύρθηκε με τη συνδρομή του ''ΕΙΡΗΝΗ'', παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 484 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 17 νεκροί σε 24 ώρες, στους 255 οι διασωληνωμένοι