ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 24 οι υγειονομικοί που πέθαναν από τον Covid 19 – Δύο ακόμη στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Κορονοϊός: 24 οι υγειονομικοί που πέθαναν από τον Covid 19 – Δύο ακόμη στο Νοσοκομείο Κατερίνης

«Μακρύς ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών συναδέλφων από κορονοιο. Εάν ήταν ένστολοι θα μιλάγαμε για ήρωες και καλά θα κάναμε ακόμη και εν καιρώ ειρήνης. Για τους υγειονομικούς θύματα του υγειονομικού πολέμου τίποτα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως εξηγεί: «Τα κρύβουν και μιλάνε για ατομική ευθύνη. Μην χαλάσει το αφήγημα ότι είναι όλα καλώς καμωμένα. Φαίνεται ότι κατά βάθος δεν πιστεύουν ότι αυτό που μας συμβαίνει με την πανδημία, είναι πόλεμος. Δεν θέλουμε τιμές ηρώων. Έχουμε όμως την απαίτηση να χαρακτηρίσουν το θάνατο των συναδέλφων εργατικό ατύχημα. Δεν το πράττουν αν και έπρεπε να είναι ομόφωνη απόφαση της πολιτείας. Να μας εντάξουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Δύο ακόμη συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊο, ευρισκόμενοι πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης. Πριν ημέρες ένας Γυναικολόγος διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης 60 ετών. Προχθές ένας ακόμη τραυματιοφορέας 53 ετών του Ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου Κατερίνης πατέρας 4 παιδιών. 45 ημέρες έδινε τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ».

«Δεν τα κατάφερε όπως και ο συνάδελφος γιατρός. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους. Για εμάς ήρωες πολέμου και οι 24. Οι οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση. Πολλές ζούσαν από αυτό το μισθό. Άλλοι 12 συνάδελφοι βρίσκονται σε ΜΕΘ και δίνουν μάχη για τη ζωή», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις