ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μόνο 1 στους 2 εργαζομένους στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί

Κορονοϊός: Μόνο 1 στους 2 εργαζομένους στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί
INTIME

Μεγαλύτερο το ποσοστό του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους γιατρούς, μικρότερο στους νοσηλευτές.

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το ποσοστό των εμβολιασθέντων κατά του κορονοϊού εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Συνολικά το ποσοστό κυμαίνεται περίπου στο 50% συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Την ίδια ώρα διαφοροποιήσεις καταγράφονται σε κατηγορίες εργαζομένων καθώς ενώ στους γιατρούς το ποσοστό όσων έχουν λάβει έστω μια δόση εμβολίου κορονοϊού ανέρχεται σε 60% στους νοσηλευτές υποχωρεί στο 40%.

Παρόμοιες διαφοροποιήσεις καταγράφονται και ανά νοσοκομείο καθώς, όπως γράφουν Τα ΝΕΑ, στο νοσοκομείο Σωτηρία που είναι νοσοκομείο αναφοράς το ποσοστό εμβολιασμού στους εργαζομένους αγγίζει το 90%.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όμως, το ποσοστό του ιατρικού προσωπικού που έχει εμβολιαστεί εκτιμάται σε 90% την ώρα που περίπου 4 στους 10 νοσηλευτές αρνήθηκαν να ενταχθούν στη σχετική λίστα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πάντως, υποστηρίζει ότι αν ανοίξει τώρα ξανά η λίστα για τους υγειονομικούς το ποσοστό συμμετοχής θα εκτιναχθεί στο 90%.

Την ίδια ώρα χαμηλό είναι και το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να υποβληθούν σε προληπτικό τεστ κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που επικαλείται η Καθημερινή, το ποσοστό ανέρχεται περίπου σε 11,5% καθώς έχουν υποβληθεί αιτήσεις για τεστ από 17.350 εκπαιδευτικούς όταν σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 152.013.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στο τραπέζι το σκληρό lockdown – Τρομάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα