ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Τέταρτη ημέρα αγωνίας - Κανένα ίχνος αεροσκάφους και πιλότου

Ιωάννινα: Τέταρτη ημέρα αγωνίας - Κανένα ίχνος αεροσκάφους και πιλότου

Άκαρπες απέβησαν για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους και του 32χρονου πιλότου που αγνοούνται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους έλαβε χώρα από το Μιτσικέλι μέχρι την Χρυσοβίτσα και από τους Μηλιωτάδες μέχρι το Τσεπέλοβο, σε μία ακτίνα αρκετά μεγαλύτερη από την αρχική.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν σημαντικά την έρευνα εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας.

Επίσης, σε κρίσιμα σημεία του Μιτσικελίου επικρατούσε και χιονόπτωση, γεγονός που δεν επέτρεψε να ελεγχθεί σχολαστικά η περιοχή.

Η έρευνα ξεκίνησε ξανά το πρωί της Τετάρτης. Ο καιρός αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένος, γεγονός που θα ευνοήσει τα εναέρια μέσα που θα επιχειρήσουν.

Σήμερα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και drones που διαθέτει ο στρατός αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως και ιδιωτών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έχουν ενισχυθεί, ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης επιχειρεί και δύναμη πεζοναυτών που έφτασε στην περιοχή.

Το χρονικό της εξαφάνισης του αεροσκάφους

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Κοζάνη έδωσε το τελευταίο στίγμα την Κυριακή στις 12:28. Ο πιλότος στην επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων ανέφερε ότι βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του αερολιμένα. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και εκείνη την μέρα και πολλά σημεία στην επίμαχη περιοχή καλυπτόταν από ομίχλη.

Έμπειρος ο πιλότος

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, ο εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχήμ. Πρόκειται για έναν από τους 100, περίπου, εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Με πληροφορίες από epiruspost

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στο τραπέζι το σενάριο για σκληρό lockdown – Τρομάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα