ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Επί μια ώρα του έκαναν ανάνηψη» - Νέα στοιχεία για το θάνατο βρέφους 6 μηνών

Πάτρα: «Επί μια ώρα του έκαναν ανάνηψη» - Νέα στοιχεία για το θάνατο βρέφους 6 μηνών
Unsplash

Προβλήματα υγείας αντιμετώπιζε το βρέφος που διεκομίσθη νεκρό νωρίτερα την Πέμπτη (04/02), στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας - Επί μία ώρα προσπαθούσαν οι γιατροί να το επαναφέρουν στη ζωή.

«Η μελλοντική νονά του βρέφους ήταν εκείνη που μετέφερε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, το 6,5 μηνών κοριτσάκι όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς η μητέρα εργαζόταν», ανέφερε στο thebest.gr o Διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Παύλος Αθανασόπουλος.

Όπως τονίζει το 6,5 μηνών κοριτσάκι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και ήταν ήδη νεκρό και δυστυχώς οι επανειλημμένες προσπάθειες ανάνηψης του μωρού, επί μία σχεδόν ώρα, δεν απέδωσαν. Στη συνέχεια το βρέφος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Ο Διοικητής επισημαίνει ότι το βρέφος προ διμήνου είχε νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο λόγω σπασμών που είχε παρουσιάσει. «Παρέμεινε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο κάνοντας πληθώρα εξετάσεων χωρίς να βρεθεί κάτι. Ο νευρολόγος προληπτικά το είχε βάλει σε μια αγωγή προφυλακτική και να το βλέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν πήρε εξιτήριο. Το τελευταίο ραντεβού τους ήταν στις 21 Ιανουαρίου αλλά δεν το έφεραν. Αυτό είναι το ιστορικό του. Φαίνεται από κάποια παθολογικά αίτια προήλθε ο θάνατος, δεν ήταν δηλαδή εμφανής κάποια κακοποίηση, δεν υπήρχε κάποια ίωση ή κάποια λοιμωξη στο παιδί, αλλά ο ιατροδικαστής θα μας δώσει τα αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Βόμβα» Γώγου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική- «Υπάρχει περίπτωση να συμβεί»