ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά μπροστά από τη Βουλή

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά μπροστά από τη Βουλή

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Πέμπτης στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, το οποίο ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία επί της Αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επεισόδια προκλήθηκαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά από τη Βουλή, όπου κατευθύνθηκε η πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Έπεσαν χημικά και δακρυγόνα, ωστόσο η ένταση εκτονώθηκε πολύ γρήγορα και η πορεία συνέχισε προς Ομόνοια.

Ωστόσο, άγνωστοι πέταξαν χρώματα και τρικάκια στην είσοδο του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.

Για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός με εντολή της Αστυνομίας είναι από τις 11:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία» ανέφερε η ΟΛΜΕ στο κάλεσμά της.

«Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί» σημείωσε από την πλευρά της η ΔΟΕ.

Δείτε εικόνες από το συλλαλητήριο στη gallery του Newsbomb.gr:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 στην Αττική