ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέτρα που εξετάζονται για την Αττική – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τα Σαββατοκύριακα

Τα μέτρα που εξετάζονται για την Αττική – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τα Σαββατοκύριακα

Lockdown: Δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» οι αποφάσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους ειδικούς, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και οι παρεμβάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν, προκειμένου να μπει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα αλλά από ώρα σε ώρα και συνήθως προς το χειρότερα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθήκον της κυβέρνησης είναι να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις αλλαγές που παρουσιάζει η πανδημία.

Την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Και ακριβώς επειδή οι εξελίξεις μεταβάλλονται διαρκώς, οι ανατροπές στους σχεδιασμούς είναι αναπόφευκτες. Αυτή τη στιγμή για δεν προκρίνεται το καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, το οποίο προκρίνουν κάποιοι λοιμωξιολόγοι, αλλά κερδίζει έδαφος η σκέψη για στοχευμένα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να εγκαταλείπεται για την Αττική το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα και να επιλέγεται η αυστηροποίηση των μέτρων για τις μετακινήσεις του Σαββατοκύριακου αναφορικά με τους περιπάτους και το sms 6.

Παράλληλα θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα προστασίας στα σούπερ μάρκετ, ενώ για το λιανεμπόριο πιθανότατα θα καταργηθεί το click inside, δηλαδή η παρουσία εντός καταστήματος και θα διατηρηθεί μόνο το click away.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία οι απόψεις των ειδικών διίστανται.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται Γυμνάσια και Λύκεια να γυρίσουν στην τηλεκπαίδευση στις «κόκκινες» περιοχές.

Πάντως οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και η Επιτροπή των Ειδικών αναμένει και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις τελικές της εισηγήσεις αύριο στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Βόμβα» Γώγου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική- «Υπάρχει περίπτωση να συμβεί»