ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στους 11 οι εργαζόμενοι στο Μετρό που βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Κορονοϊός: Στους 11 οι εργαζόμενοι στο Μετρό που βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Συνολικά 11 είναι μέχρις στιγμής οι εργαζομενοι του μετρό που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό

Ελεγχόμενη φαίνεται ότι είναι η διασπορά του κορονοιού στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), καθώς μετά τα 10 κρούσματα που εντοπίστηκαν το πρώτο 24ωρο των ελέγχων, στα μοριακά τεστ που ακολούθησαν βρέθηκε μόνο ένας ακόμα εργαζόμενος θετικός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στους 302 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, βρέθηκε μόνο ένα θετικό δείγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες έκανε τα ρεπό του και όσοι εργάζονταν στο ίδιο χώρο με αυτόν ότνα ελέγχθηκαν ήταν αρνητικοί.

Τα μοριακά τεστ συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη τόσο στους εργαζομένους στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και το τραμ όσο και στο κεντρικό κτήριο της διοίκησης της εταιρείας, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί να συνεχιστούν και αύριο.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων στο μετρό, πάντως, έχει οδηγήσει και σε διενέξεις μεταξύ των εργαζομένων. Έτσι, μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό περί πλημμελούς τήρησης των προστατευτικών μέτρων στην εταιρεία, το έτερο Σωματείο, αυτό των ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ, με επιστολή του στη διοίκηση της εταιρίας κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση του κοινού» από «συγκεκριμένους κύκλους», προσβολή των εργαζομένων και συμβολή «στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με συνέπεια όχι μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά και την πρόκληση πανικού και φόβου, τόσο στους επιβάτες όσο και στους συναδέλφους μας».

Μάλιστα ζητούν από την εταιρεία να εγκαλέσει όσους «διασπείρουν συκοφαντικές και ψευδείς ειδήσεις», ενώ προειδοποιούν ότι «στην περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας καθιστούμε όχι μόνο συνυπεύθυνους αλλά και ηθικούς ηθικούς συναυτουργούς αυτών των ενεργειών και θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για τρίτη ημέρα με πάνω από 1.000 νέες μολύνσεις