ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Απίστευτες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Φθιώτιδα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Απίστευτες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Δύο και τρεις φορές την ημέρα, ακόμη και τη νύχτα, τηλεφωνούν προσποιούμενοι εκπροσώπους μεγάλων ξένων εταιριών…

Δε μας έφταναν οι εγχώριοι απατεώνες μέσω τηλεφώνου, το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν οχλήσεις και από εκτός Ελλάδας.

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε το LamiaReport από αναγνώστες από Λαμία και άλλες περιοχές, ότι ενοχλούνται κατ’ επανάληψη τα σταθερά τους - κυρίως - τηλέφωνα από αριθμούς που παραπέμπουν σε άλλες χώρες!

Οι οχλήσεις είναι καθημερινές και δύο ή τρεις φορές την ημέρα και επιπλέον κάποια σε πολύ ακατάλληλες ώρες. Συνήθως η φωνή στην άλλη γραμμή μιλάει αγγλικά αλλά και Ελληνικά και αναφέρει ότι εκπροσωπεί την google ή τη Microsoft, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που μας έχουν καταγγείλει, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές περιπτώσεις που οι αναγνώστες μας δε σήκωσαν το τηλέφωνο.

Σε κάποιες από αυτές δεν υπήρξε συνεννόηση, λόγω γλώσσας, σε άλλες όμως ζητούν κάποιες ρυθμίσεις στον υπολογιστή και στους λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε στις παραπάνω εταιρίες.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί και στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχουν και κρυφές χρεώσεις.

Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάποια καμπάνια ή έρευνα από τις συγκεκριμένες εταιρίες που να δικαιολογούν τόσο τηλεφωνήματα και στοχευμένα στην περιοχή της Φθιώτιδας για αυτό θα επιμείνουμε στις συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρουν, ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΠΟΤΕ άγνωστα άτομα από το τηλέφωνο, και μη δίνετε ΠΟΤΕ όταν σας ζητούν αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και οποιονδήποτε κωδικό.

Συνήθως οι απατεώνες αναζητούν ηλικιωμένες ανθρώπους που δε γνωρίζουν από τεχνολογία και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια απόρρητα στοιχεία, όπως οι κωδικοί e-banking, που οι περισσότεροι έχουμε αποθηκευμένους στους browser που χρησιμοποιούμε. Ζητήστε από την εταιρία σας έναν τρόπο να προωθείτε τα «περίεργα» τηλέφωνα (πατώντας «#» και «0») σε κάποιον συγγενή σας και ποτέ μη συνεχίζετε τη συζήτηση όταν είναι έξω από το πεδίο γνώσης σας…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποπλάνηση 13χρονου: Η καθηγήτρια «ικανοποιούσε την ορμή της» και την ώρα των μαθημάτων

Ροή Ειδήσεων