ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τζανάκης: Εφιαλτική πρόβλεψη - Πάνω από 2.000 τα κρούσματα τον Μάρτιο

Κορονοϊός - Τζανάκης: Εφιαλτική πρόβλεψη - Πάνω από 2.000 τα κρούσματα τον Μάρτιο

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, εμμένει στην άποψή του, ότι ένα ολικό lockdown τριών εβδομάδων, θα αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο ανάσχεσης του τρίτου κύματος του κορονoϊού στη χώρα μας.

Για μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε έναν μήνα από τώρα, έκανε λόγο ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης σύμφωνα με τα προβλεπτικά μοντέλα που παρουσίασε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1.400, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα αγγίξουν τα 1.800, ενώ στις 5/3 θα έχουν φτάσει τις 2.400. «Τα μοντέλα γίνεται για να διαψευστούν και να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, όχι για να επιβεβαιωθούν. Θα είναι απίθανο να πέσουν τα κρούσματα. Οι διοικούντες γενικά έχουν καταφέρει να είναι ελεγχόμενα τα διάφορα κύματα και να μην φτάσουμε σε άλλα επίπεδα. Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 - 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί. Αν τυχόν δυσκολέψουν τα κρούσματα, τότε θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα».

Ενώ παράλληλα ο κ. Τζανάκη «Η άλλη λύση είναι να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου, το οποίο θα καταστρέψει την κοινωνική και οικονομική ζωή και δεν το θέλει κανείς. Από τον Δεκέμβριο υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου κύματος, αλλά αυτή τη φορά μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα κρούσματα, γιατί κάνουμε περισσότερα τεστ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα τριών ταχυτήτων για να αποφευχθεί το ολικό lockdown - Τι ισχύει για κάθε περιοχή