ΕΛΛΑΔΑ

Το μπλακ άουτ έφερε συναγερμό στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Γιατί κινητοποιήθηκαν 100 αστυνομικοί

Το μπλακ άουτ έφερε συναγερμό στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Γιατί κινητοποιήθηκαν 100 αστυνομικοί

Ένα επιπλέον πρόβλημα είχαν να αντιμετωπίσουν οι αρχές το βράδυ της Κυριακής μετά το μπλακ άουτ από φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασρπόπυργο.

Όπως αποκάλυψε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υπήρξε πρόβλημα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η κυρία Μενδώνη, μάλιστα, βρέθηκε στους χώρους του μουσείου για περίπου δύο ώρες εξηγώντας ότι «δεδομένου ότι πέραν του black out της ΔΕΗ υπήρχαν προφανώς και κάποιες άλλες αστοχίες, οι οποίες άφησαν για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό black out το Εθνικό Μουσείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν υποχρέωσή μου να πάω επιτόπου με τον Γενικό Γραμματέα για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Σε ερώτηση αν επρόκειτο για πρόβλημα ασφαλείας η υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι «δημιουργήθηκε ένα θέμα μη λειτουργίας των ηλεκτρολογικών συστημάτων του μουσείου» επιμένοντας ότι «φύλαξη υπήρχε. Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν εκεί».

Όταν, δε, της ειπώθηκε ότι στην περιοχή βρέθηκαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί η Λίνα Μενδώνη απάντησε «μαζεύτηκαν 100 αστυνομικοί και πάνω, βεβαίως, γιατί με το που με ειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας, που τον είχε ειδοποιήσει, όπως έπρεπε να γίνει, η αρμόδια Αρχιφύλακας, επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κύριο Λευτέρη Οικονόμου, τον οποίο πραγματικά ευχαριστώ για την άμεση αντίδρασή του, και μέσα σε μερικά λεπτά, γύρω από το Εθνικό Μουσείο είχαν προστρέξει δυνάμεις, δημιουργώντας μία αλυσίδα ασφαλείας».

«Φοβηθήκατε μην μπουν μέσα και κάνουν πλιάτσικο;» ρωτήθηκε, τέλος, η Λίνα Μενδώνη και απάντησε ότι «δεν υπήρξε τέτοια σκέψη. Απλώς, όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξε και ο Υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου, και η αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρκουμανέας: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown - Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη