ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Συναγερμός για νοσηλείες, διασωληνωμένους, σχολεία – Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Lockdown: Συναγερμός για νοσηλείες, διασωληνωμένους, σχολεία –  Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Τα «σκληρά» δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού προβληματίζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους και «δείχνουν» ολοένα και περισσότερο στο lockdown.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται συνεχώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και οι μεταλλάξεις.

Όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές αλλά και οι λοιμωξιολόγοι στο Newsbomb.gr η ανησυχία για τα δεδομένα αυτά (νοσηλείες, διασωληνώμενοι και ταχύτητα εξάπλωσης των μεταλλάξεων) είναι «τεράστια».

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας ακόμα και αύριο, Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή έως σήμερα γέμισαν σχεδόν όλες οι απλές κλίνες Covid του Σωτηρία, ενώ υπάρχουν μόλις 6 κενά κρεβάτια και 20 εντατικής.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει στο 70% με μόλις 74 κενά κρεβάτια στην Αττική. Ο Ευαγγελισμός διαθέτει μόλις μία ελεύθερη κλίνη και 13 το Αττικόν. Στο ίδιο νοσοκομείο οι απλές κενές κλίνες είναι μόλις 15.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί σήμερα ξανά για την πορεία της πανδημίας προκειμένου να έχει και ο ίδιος μια εικόνα της πορείας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός αυτή τη στιγμή αφορά την ήδη «κόκκινη» Αττική χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ειδικοί και κυβέρνηση δεν ανησυχούν και για άλλες περιοχές στις οποίες «τρέχει» ο κορονοϊός όπως η Αχαΐα και η Εύβοια αλλά και ακόμα μικρότερες όπως η Κάλυμνος.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν τα σχολεία όπου, όπως λένε κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr, το πρόβλημα είναι αυξανόμενο.

Συγκεκριμένα από τις 11 Ιανουαρίου όταν και επέστεψαν οι μαθητές στα θρανία έχουν εντοπιστεί περίπου 2000 κρούσματα σε άτομα κάτω των 17 ετών, ποσοστό 10% επί του συνόλου των μολύνσεων τον τελευταίο μήνα. Για το μήνα Φεβρουάριο τα κρούσματα σε παιδιά ανέχονται σε 951, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τον Ιανουάριο. Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα στις νεαρές ηλικίες αποτελούν το 12,5%.

Από την κυβέρνηση για την ώρα λένε ότι «παίρνουμε» αποφάσεις ανά εβδομάδα αλλά αν τα δεδομένα δείξουν ραγδαία επιδείνωση θα υπάρξουν παρεμβάσεις νωρίτερα απ΄πο την Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου αν συνεχίσουμε έτσι