ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. καθυστερούν και προκαλούν «νευρική κρίση» στους αξιωματικούς

Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. καθυστερούν και προκαλούν «νευρική κρίση» στους αξιωματικούς

Παρατεταμένο… άγχος βιώνουν οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, λόγω της καθυστέρησης των κρίσεων.

Το ερώτημα «πότε θα ξεκινήσουν οι κρίσεις;» ακούγεται καθημερινά στα «πηγαδάκια» των αξιωματικών, οι οποίοι περίμεναν ότι μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου θα έχει βγει «λευκός καπνός» στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Αυτό, ωστόσο, δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το… άγχος να παρατείνεται. Για διάφορους λόγους φαίνεται ότι μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την απόφαση για παραμονή του αντιστρατήγου, Μιχάλη Καραμαλάκη, στη θέση του αρχηγού, η διαδικασία έχει «κολλήσει».

Η τελευταία ημέρα, για την οποία είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι θα ξεκινήσει η καθιερωμένη διαδικασία, που κάθε χρόνο κάνει εκατοντάδες ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς να κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, ήταν η προ περασμένη Δευτέρα. Η αμέσως προηγούμενη; Η Παρασκευή που μας πέρασε.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουν περάσει σχεδόν 20 ημέρες μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – που σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας – και ακόμη κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί «νευρική κρίση» στα υψηλά κλιμάκια, λόγω της εύλογης αγωνίας για το υπηρεσιακό μέλλον (προαγωγή, παραμονή, αποστρατεία). Και όσο καθυστερεί η έναρξη των κρίσεων, οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί κάνουν... συντήρηση δυνάμεων για να αποφύγουν τυχόν… λάθος, λίγο πριν τις κρίσιμες αποφάσεις για το... μέλλον τους.

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες από διάφορες πηγές ενημέρωσης συγκλίνουν στο ότι και αυτή τη χρονιά οι όποιες αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα έχουμε «light» κρίσεις.

Στον βαθμό του αντιστρατήγου είναι ζήτημα εάν θα υπάρξει μία αποστρατεία, κάτι που «μεταφράζεται» σε ακόμα λιγότερες ανακατατάξεις στον βαθμό του υποστρατήγου. Την ίδια ώρα, βέβαια, ανώτεροι αξιωματικοί με βαθμό αστυνομικού διευθυντή / υποδιευθυντή πιέζουν για να προχωρήσει η επετηρίδα, καθώς τα χρόνια περνούν και παραμένουν «κολλημένοι» βαθμολογικά και υπηρεσιακά.

Όσον αφορά τη νεότερη πληροφόρηση για το «πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι κρίσεις», η αίσθηση είναι ότι η Παρασκευή πιθανότατα να είναι η ημέρα «κλειδί» για τη διαδικασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οργιάζει η «μαύρη αγορά» των μαϊμού-εμβολίων - Κάνουν και «εκπτώσεις»