ΕΛΛΑΔΑ

Ο κορονοϊός σκοτώνει τους Έλληνες: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι θάνατοι στη χώρα μας

Ο κορονοϊός σκοτώνει τους Έλληνες: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι θάνατοι στη χώρα μας

Κρούσματα σήμερα: Στο κόκκινο βρίσκεται για ακόμα μια φορά το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, με τις εισαγωγές από κορονοϊό να αυξάνονται καθημερινά.

Ο ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη (09.02), ανακοίνωσε 1.526 νέα κρούσματα, με την Αττική να «Πνίγεται» από κορονοϊό με 750 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο. Η διασπορά των μεταλλάξεων και η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία οδήγησαν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να εισηγηθεί σκληρό lockdown στο λεκανοπέδιο άμεσα.

Το σύστημα υγείας βρίσκεται ξανά στο κόκκινο, με τις εισαγωγές να αυξάνονται καθημερινά. Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει 20 νέους θανάτους. Ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας έχει φτάσει πλέον τους 6017, από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 3534 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμη, αυξημένος είναι και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 277 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Εξ αυτών, οι 200 (72.2%) είναι άνδρες. To 85.2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σημειώνεται ακόμη, ότι 1.176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική LIVE BLOG: «Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις