ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Με ραντεβού, τηλεργασία και τρία ωράρια προσέλευσης θα λειτουργεί το Δημόσιο

Lockdown: Με ραντεβού, τηλεργασία και τρία ωράρια προσέλευσης θα λειτουργεί το Δημόσιο

Τι προβλέπεται για την λειτουργία του Δημοσίου τομέα σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με την λειτουργία του Δημοσίου κατά την διάρκεια του lockdown προχώρησε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μετά από ραντεβού, ενώ οι υπηρεσίες θα λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Απαραίτητη θα είναι η κατάρτιση πλάνου εργασιών αλλά και σχέδιο δράσης σε περίπτωση κρουσμάτων. Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου προστατεύονται με άδεια και τηλεργασία.

Η τηλεργασία είναι υποχρεωτική στο μέγιστο δυνατό ποσοστό ενώ για το προσωπικό που δεν δύναται να δουλέψει με τηλεργασία υπάρχει η δυνατότητα για εκ περιτροπή αυτοπρόσωπη παρουσία στην εργασία.

Η μετακίνηση για αυτοπρόσωπη εργασία γίνεται με αστυνομική ταυτότητα και σχετική βεβαίωση κίνησης. Θα υπάρχουν τρία ωράρια προσέλευσης στις 7, 8 και 9 και αποχώρησης στις 3, 4 και 5.

Διευκολύνσεις για γονείς με παιδιά έως την τρίτη γυμνασίου με την παροχή μεταξύ άλλων εξ αποστάσεως εργασίας, μειωμένο ωράριο έως 25% ημερησίως και τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο