ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε 52 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. - Τρεις τραυματισμοί

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε 52 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. - Τρεις τραυματισμοί

Σε 52 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην πορεία συμμετείχαν 5.000 άτομα, ενώ στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη περίπου 200 διαδηλωτές «αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και επιτέθηκαν με κοντάρια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και παρακωλυθεί η διεξαγωγή της πορείας».

Η Αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της «τo κύριο σώμα των διαδηλωτών παρέμειναν στο σημείο επί μία ώρα και αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου. Στο ύψος των Προπυλαίων άτομα που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν εκ νέου με ρίψη μολότοφ και απωθήθηκαν με την αναγκαία χρήση δακρυγόνων. Η πορεία μέσω της οδού Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκε την 16.15 ώρα στην πλατεία Ομονοίας».

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 52 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν καταγγελίες για άσκηση βίας κατά διαδηλωτών από αστυνομικούς, ενώ το ΜΕΡΑ 25 κατήγγειλε ότι η βουλευτής Σακοράφα προπηλακίστηκε στα όρια του ξυλοδαρμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο