ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Βόμβα» από μέλος της επιτροπής - «Μάλλον θα χρειαστεί παράταση»

Lockdown: «Βόμβα» από μέλος της επιτροπής - «Μάλλον θα χρειαστεί παράταση»

Την εκτίμηση ότι «μάλλον θα χρειαστεί παράταση» στο lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα στην Αττική έκανε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας «δεν θα φτάσει μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown».

«Αυτές οι διαδικασίες είναι πολύ χρονοβόρες. Η καμπύλη όπως είδαμε και στην προηγούμενη εμπειρία είναι πολύ αργή στην αποκλιμάκωση» συμπλήρωσε ο κ. Γκίκας.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό, μάλιστα, και το ενδεχόμενο αναθέωρησης των μέτρων παραθέτοντας το παράδειγμα της χρήσης διπλής μάσκας.

«Υπάρχουν κενά στις μονές μάσκες από τη λάθος χρήση καθώς αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι αερόλυμα και μπορεί να περάσει ο ιός» εξήγησε ο κ. Γκίκας.

Εξηγώντας τι οδήγησε στην απόφαση της επιτροπής ο καθηγητής Παθολογίας είπε ότι «είχαμε ανοίξει τα σχολεία, ανοίξαμε το λιανεμποριο και στο τέλος φτάσαμε να έχουμε αυξημένους δείκτες και είπαμε να φτάσουμε στην κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επισης:

Lockdown: «Κατέβασε ρολά» η Αττική - Αναλυτικός οδηγός με όσα αλλάζουν από σήμερα για τους πολίτες

Ροή Ειδήσεων