ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Γι’ αυτό αποφασίστηκε το κλείσιμό τους – Μπορεί να κλείσουν και σε άλλες περιοχές

Σχολεία: Γι’ αυτό αποφασίστηκε το κλείσιμό τους – Μπορεί να κλείσουν και σε άλλες περιοχές

Για το κλείσιμο των σχολείων και τους κινδύνους που είχαν τα παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο τις προηγούμενες ημέρες μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά.

«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό. Κάναμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία» σημείωσε η κυρία Τσολιά μιλώντας στο MEGA.

«Ξέρουμε πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες για παιδιά και οικογένειες, όμως η επιδημιολογία επιβάλλει αυτό το μέτρο, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση των περιστατικών και των νοσηλειών, ενώ αναμένεται αύξηση των κλινών ΜΕΘ Covid» εξήγησε η κυρία Τσολιά.

«Ότι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία. Στα σχολεία συνήθως η μόλυνση έρχεται απέξω. Δεν κλείνουν τα σχολεία γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία, αλλά γιατί επιβάλλεται γενικός περιορισμός για να μειωθούν οι δραστηριότητες» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.

Η ίδια σημείωσε ότι οι γονείς με τις άδειες ειδικού σκοπού θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σπίτι και να εργαστούν με τηλεργασία, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις του πληθυσμού.

Παράλληλα, η κυρία Τσολιά αναφέρθηκε στη βρετανική μετάλλαξη και την αυξημένη μεταδοτικότητά της, σημειώνοντας ότι η αύξηση υπολογίζεται σε περίπου 30%, ενώ τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, είναι πιθανό» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 534 ευρώ: Από σήμερα οι δηλώσεις - Τι αλλάζει για τις αναστολές Φεβρουαρίου