ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown στη Θεσσαλονίκη «δείχνει» ο Εξαδάκτυλος: Τη Δευτέρα θα έχει μια άλλη κατάσταση

Lockdown στη Θεσσαλονίκη «δείχνει» ο Εξαδάκτυλος: Τη Δευτέρα θα έχει μια άλλη κατάσταση

Θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι η απόφαση για την εφαρμογή σκληρού lockdown στη Θεσσαλονίκη στα πρότυπα της Αττικής.

«Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη από Δευτέρα θα έχει μία άλλη κατάσταση από αυτή σήμερα. Είναι αναγκαίο», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την ώρα που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα ώστε να επισκεφθεί υγειονομικές δομές.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έγκαιρο της αποφάσεως (σ.σ.: για την Αττική), μας κάνει να προβλέπουμε μικρότερη χρονική διάρκεια της ταλαιπωρίας, και μικρότερο συνολικό κόστος και υγειονομικό και οικονομικό. Εκτιμώ ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί τώρα, είναι πολύ μικρότερος απ' αυτόν που θα χρειαζόταν αν πηγαίναμε σε lockdown μετά από δυο βδομάδες», συνέχισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open TV.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις σημείωσε ότι «δημιουργούν νέο περιβάλλον» εκτιμώντας ότι «ο βρετανικός ιός, γιατί αυτή είναι η μετάλλαξη που μεταδίδεται γρήγορα και που ανιχνεύουμε και αρκετούς συνανθρώπους, είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει».

«Χρειάζεται να είμαστε ταχύτεροι στις αποφάσεις μας και πιο προληπτικοί, απλά οι χρόνοι αντίδρασης μειώνονται» κατέληξε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Κύπρο: Πατέρας δολοφόνησε σύζυγο και παιδί – Επιτέθηκε με μαχαίρι και στον δεύτερο γιο