ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Αυξημένη επιτήρηση στη Θεσσαλονίκη

Lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Αυξημένη επιτήρηση στη Θεσσαλονίκη

Εισήγηση για lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια αποφάσισαν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Ειδικότερα για την Αχαΐα και την Εύβοια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση είναι να υπάρξει lockdown τύπου Αττικής ενώ για το Ρέθυμνο να υπάρξει lockdown αλλά ηπιότερης φύσης με πιο αυξημένα μέτρα σε σχέση με αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα για την περιοχή.

Αντίθετα για τη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι επιλέγεται το μοντέλο της αυξημένης επιτήρησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας υπήρξαν και φωνές λοιμωξιολόγων που έκριναν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας θα έπρεπε να μπει σε lockdown.

Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς είναι η ενδεχόμενη επιπλέον αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς στοιχεία όπως τα λύματα δείχνουν ότι η πανδημία του κορονοϊού επιμένει μολονότι δεν αυξάνεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας δεν θα εισηγηθούν επιπλέον μέτρα για την Αττική.

«Τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο» δήλωνε νωρίτερα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο έντυπο μετακίνησης - Τι αλλάζει από 15 Φεβρουαρίου και για ποιους