ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφει η Αττική

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφει η Αττική

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα έκρουσε, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αύξηση στα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια. Ωστόσο σημαντική αύξηση καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η Αττική» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 έχει σημειώσει αύξηση και αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες.

Η επιδημία σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο μπήκε σε περίοδο συρρίκνωσης, ωστόσο έχουμε αρκετό δρόμο για την εξάλειψή της, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης.

Στην Ελλάδα εξακολουθησαν να αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια με μέτριους ρυθμούς, είπε και πρόσθεσε ότι η αύξηση των εισαγωγών αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια πίεση στο σύστημα υγείας.

Όπως είπε, τα ήπια μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, έχουν δείξει περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

Αναφέρθηκε και εκείνος στον κίνδυνο μετάδοσης στο οικογενειακό περιβάλλον, σημειώνοντας ότι ο χρυσός κανόνας σε αυτή τη φάση είναι να μειώσουμε την ανάμειξη των νοικοκυριών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.410 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 21 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 293 οι διασωληνωμένοι