ΕΛΛΑΔΑ

Σκορπιός: Θα γίνει το ελληνικό «Μόντε Κάρλο» – VIP σουίτες, αθλητικές εγκαταστάσεις

Σκορπιός: Θα γίνει το ελληνικό «Μόντε Κάρλο» – VIP σουίτες, αθλητικές εγκαταστάσεις

Προχωράει ταχύτατα η μελέτη για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικής μονάδας στον Σκορπιό, καθώς έλαβε έγκριση σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενέκρινε σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, την κατασκευή του έργου Πολυτελoύς Τουριστικής Μονάδας VIP EXCLUSIVE CLUB στον Σκορπιό.

Παράλληλα ενέκρινε δύο ακόμα σημαντικά έργα, τη μελέτη της επανάχρησης της Βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή και της μετατροπής της Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείου Ιόλα και τον καθορισμό χρήσεων σε ακίνητο όπου βρίσκεται το διατηρητέο κτιριακό συγκρότημα της οινοποιίας ΗΒΗ στο Νέο Φάληρο.

«Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, παρά την πανδημία και τις πολλές δυσκολίες που αυτή επιφέρει σε όλους μας, συνεδριάζει για πολύ σημαντικά θέματα που μεταμορφώνουν εν τέλει την εικόνα του περιβάλλοντός μας, με προϋπόθεση τον σεβασμό και την προστασία του. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δουλεύουμε κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα, που οφείλουμε να έχει ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Νίκος Ταγαράς.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται 9 «κτηριακές ενότητες»: Η 1η περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο κτήριο Ροζ Σπίτι (Pink House) καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος.

Η 2η περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες», η 3η ένα κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων σε κεντρική τοποθεσία στο Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη προϋπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί. Η 4η, αντίστοιχα, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας (αποτελούν μια υφιστάμενη κτιριακή ενότητα, οι οποίες επεκτείνονται). Η 5η περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή του, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια - Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου