ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στις συγκεντρώσεις κατά του lockdown στην Θεσσαλονίκη - Πορείες σε Πάτρα και Ζάκυνθο

Ένταση στις συγκεντρώσεις κατά του lockdown στην Θεσσαλονίκη - Πορείες σε Πάτρα και Ζάκυνθο

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ομάδα αγνώστων κινήθηκε εναντίον διερχόμενου περιπολικού στην περιοχή του Λευκού Πύργου

Ένταση επικράτησε σήμερα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας. Γύρω στις 4 το απόγευμα άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ στη Νέα Παραλία και στη συνέχεια άτομα κινήθηκαν εναντίον διερχόμενου περιπολικού στον Λευκό Πύργο. Για τα δύο περιστατικά έχουν μέχρι στιγμής γίνει τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο περιστατικό, γύρω στις 4 μετά το μεσημέρι, άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 500 και η ένταση προκλήθηκε από αγνώστους, κατά τη διάρκεια της κίνησής τους στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».

Ακολούθως, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ομάδα αγνώστων κινήθηκε εναντίον διερχόμενου περιπολικού στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Συγκέντρωση αρνητών σε Πάτρα και Ζάκυνθο

Παρόντες παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο ραντεβού που είχαν δώσει μέσω του διαδικτύου είναι αρκετοί Πατρινοί που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς των Lockdown.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την κινητοποίηση. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην πόλη της Ζακύνθου. Οι διοργανωτές που τόνισαν ότι δεν ανήκουν σε καμία κομματική παράταξη προσκάλεσαν τον κόσμο μέσω των social media όλη την εβδομάδα που μας πέρασε με κύριο αίτημα τους τα σκληρά μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση σε όλη την επικράτεια για το covid19.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το πρωί στην πλατεία Σολωμού και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή οδό της πόλης φτάνοντας έξω από το κτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των σκληρών μέτρων.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν κατά μήκος της Αλεξάνδρου Ρώμα και κατέληξαν έξω από το βυζαντινό μουσείο. Εκεί πήραν το λόγο οι υπεύθυνοι της διαδήλωσης εξηγώντας τους λόγους που η κυβέρνηση τους ανάγκασε να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συνολικά 94 νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται