ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα – Στα «λευκά» Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα – Στα «λευκά» Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα
IN TIME

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια».

H Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει ντυθεί στα «λευκά» με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων των Αφιδνών να γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της νέας εθνικής Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη

Στα «λευκά» ντύθηκε και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού η πυκνή χιονόπτωση κάλυψε μέχρι και τα πεζοδρόμια στην παραλία της πόλης. Η Τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία, όπου διεξάγεται με δυσκολία ή είναι αδύνατη η κίνηση των οχημάτων.

Επί ποδός παρέμειναν όλο το βράδυ τα συνεργεία και ειδικά οχήματα στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Γονείς με τα παιδιά τους, ζευγάρια αλλά και παρέες βγήκαν σε κεντρικά σημεία νόπως η Νέα Παραλία, η Άνω Πόλη και η πλατεία Αριστοτέλους παίζοντας χιονοπόλεμο και κάνοντας μέχρι και… snowboard.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους του δήμου Ωραιοκάστρου.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών η δημοτική αρχή συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφτασε και στην Αττική, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα βόρεια προάστια ενώ το κρύο είναι τσουχτερό σε όλο το λεκανοπέδιο, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι επί ποδός.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στην Εύβοια, ενώ προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, με τους κατοίκους να απολαμβάνουν το χιόνι.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συνολικά 94 νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται