ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων - 48 ώρες χωρίς ρεύμα

Κακοκαιρία: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων - 48 ώρες χωρίς ρεύμα

Στο σκοτάδι έχουν βυθίσει από τη Δευτέρα πολλά νοικοκυριά στα Βόρεια Προάστια της Αττικής εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε όλη την Ελλάδα.

Επί ποδός βρίσκεται και σήμερα η Πολιτική Προστασία για την αποκατάσταση των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που προέκυψαν σε περιοχές της χώρας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια». Μάλιστα σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα τεχνική σύσκεψη στις 7:45 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά,

Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσος, Δροσιά Πολιτεία, Νέα Ερυθραία έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, με τους κατοίκους των περιοχών να κάνουν έκκληση στις αρχές να αποκατασταθεί γρήγορα η ζημιά, καθώς πολλά είναι τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα για περισσότερο από 48 ώρες.

«Χωρίς θέρμανση για τρίτη ημέρα είμαστε στην Πολιτεία. Τα ξύλα τελείωσαν και δεν έχουν και νερό. Την ίδια ώρα το χιόνι φτάνει στο ένα μέτρο. Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας», αναφέρει κάτοικος της Πολιτείας στο Newsbomb.gr. «Πώς θα κινηθούν οι μεγάλοι άνθρωποι και τα παιδιά με τόσο χιόνι», τονίζει η κάτοικος.

Όπως προσθέτει, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι η αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να πάρει ακόμα και δύο ημέρες.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της Δροσιάς. «Δεν έχει περάσει εκχιονιστικό από την περιοχή. Είμαστε τόσες μέρες αποκλεισμένοι. Απέναντι μου δύο ηλικιωμένοι έχουν παγώσει. Είναι ντροπή», τόνισε κάτοικος της περιοχής στο Newsbomb.gr.

«Δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο, ούτε νερό, ούτε ρεύμα. Πόσες μέρες μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς να πιει νερό; Όταν έχω ένα μέτρο χιόνι πώς να μετακινηθώ και να επιβιώσω», διερωτήθηκε κάτοικος που μίλησε στον ΑΝΤ1. Ζήτησε να καθαριστούν οι δρόμοι, τονίζοντας ότι έξω υπάρχει ένα μέτρο χιόνι, ώστε να μπορέσουν να «φροντίσουν τους εαυτούς τους».

Στρατός και Πυροσβεστική σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις δίνουν από χθες ολονύχτια μάχη για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα συνεργεία, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Δεδομένων των δυσχερέστατων συνθηκών που επικρατούν και της άμεσης ανάγκης για αποκατάσταση των βλαβών, η Πολιτική Προστασία ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα, κινητοποιώντας δέκα συνεργεία του Στρατού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρομερές αποκαλύψεις για Ερντογάν: Πώς δρουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη