ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι έγινε η σεξουαλική κακοποίηση από σκηνοθέτη: Αποκάλυψη από το θύμα που υπέβαλε την πρώτη μήνυση

Έτσι έγινε η σεξουαλική κακοποίηση από σκηνοθέτη: Αποκάλυψη από το θύμα που υπέβαλε την πρώτη μήνυση

Η αποκάλυψη από τον Βασίλη, το άτομο που υπέβαλε την πρώτη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη από τον χώρο του θεάτρου.

Ο Βασίλης, ο οποίος σήμερα είναι 40 ετών και ζει μόνιμα στο Βερολίνο μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και εξομολογήθηκε για το πώς ξεκίνησε η σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι του του σκηνοθέτη και πώς συνεχίστηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.

Η πρώτη συνάντηση

«Πήγαμε σε μία παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε "έλα εσύ εδώ" και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαίρια. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Στο τέλος της συζήτησής μας -ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν- με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο».

Η σεξουαλική κακοποίηση

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική εξομολόγησή του ο Βασίλης είπε ότι την τρίτη φορά δέχθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση

«Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. Έφυγα και δεν πήγα τοις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχθηκα την σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα. Όλο αυτό κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια».

Τον είπα παιδεραστή

Η τελευταία συνάντηση των δύο έγινε όταν ο Βασίλης ήταν 19 ετών και τότε, όπως είπε, αποκάλεσε «παιδεραστή» τον σκηνοθέτη.

«Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στη Θήβα - Αισθητός στην Αθήνα (pics)