ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές ρεύματος - ΔΕΔΔΗΕ: Απομένει η αποκατάσταση μικρών τμημάτων σε επτα περιοχές

Διακοπές ρεύματος - ΔΕΔΔΗΕ: Απομένει η αποκατάσταση μικρών τμημάτων σε επτα περιοχές

Η τελευταία ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος που ταλαιπώρησαν για τέσσερις ημέρες χιλιάδες κατοίκους της Αττικής

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Πέμπτης, ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια.

Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών.

Οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές:

  • Εκάλη,
  • Διόνυσο,
  • Αγ.Στέφανο,
  • Κρυονέρι,
  • 'Ανοιξη,
  • Δροσιά και
  • Κάλαμο.

Πώς δηλώνονται οι βλάβες

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εκ νέου την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή.

Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τα συνολικά 70.000 που είχαν πρόβλημα το πρωί της Τετάρτης.

Σήμερα, μάλιστα, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία Μήδεια περιοχές της Αττικής, που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα, θα ενισχυθεί περαιτέρω με επιπλέον 25 συνεργεία ( περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος.

Η αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ από τις 15 Ιανουαρίου του 2021 που εστάλη σε όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστείων ζητά άδεια από τους δήμους και από τα δασαρχεία προκειμένου να γίνει έλεγχος στα δέντρα που γειτνιάζουν με ηλεκτροφόρα καλώδια

Η αποκάλυψη του Newsbomb.gr ανατρέπει πλήρως τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που έμειναν χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς νερό.

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης οφείλονται προφανώς σε πτώσεις δένδρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Το έγγραφο που φέρνει τώρα στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ενημερώσει εγκαίρως όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστείων και ζητούσε σχετική άδεια για να προχωρήσει στην κοπή των δέντρων. Συνεπώς κανείς εκ των δημάρχων των περιοχών που επλήγησαν Κηφισιά, Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Δροσιά κλπ δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία ότι δεν ήξερε και δεν γνώριζε.

Δεν μπορούν όλοι αυτοί οι τοπικοί άρχοντες να κρύβονται πίσω από μια αστοχία του ΔΕΔΔΗΕ ή του ΑΔΜΗΕ, όπως για παράδειγμα η έκρηξη ενός ή δυο μετασχηματιστών. Σε αυτή την ιστορία πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Δείτε το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου του 2021.

Στη συνέχεια του εγγράφου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά σχετική άδεια από το δασαρχείο και ζητά από τους Δήμους να παραχωρήσουν προσωπικό και τη σχετική βοήθεια για να γίνουν οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων.

Κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνεστε δεν έγινε ποτέ. Δείτε τι ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ στο έγγραφο που ακολουθεί:

Πάμε τώρα να δούμε σε ποιους Δήμους της Αττικής κοινοποιήθηκε το σχετικό έγγραφο. Σε όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστίων όπου 250.000 οικογένειες έμειναν τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα.

Οι δήμαρχοι όλων αυτών των περιοχών που σήμερα κρύβονται, καλό θα ήταν να βγούν μπροστά και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να μην θυμούνται τους δημότες τους μόνο την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στη Θήβα - Αισθητός στην Αθήνα (pics)