ΕΛΛΑΔΑ

«Θα είμαστε όλοι εκεί!»

«Θα είμαστε όλοι εκεί!»

Τα περήφανα γηρατειά θα διαδηλώσουν ενάντια στα φάρμακα – δολοφόνους.

Ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν την προσεχή Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα όλοι οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, που ανησυχούν όχι μόνο για το αύριο της χώρας, αλλά και την υγεία τους.

Η διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και η Τρόικα θα αντικαταστήσει – εφόσον ψηφιστεί – τα επιτυχημένα και αποτελεσματικά ελληνικά γενόσημα με ξένα αμφιβόλου ποιότητας, κατασκευασμένα σε κάποιο υπόγειο του Μπαγκλαντές, της Ινδίας και του Πακιστάν.

Στο κάλεσμα που έχει δοθεί μέσω facebook αναμένεται να ανταποκριθούν, μεταξύ άλλων, χιλιάδες συνταξιούχοι, που είναι ίσως εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερα από τα επικίνδυνα αντίγραφα φαρμάκων.

«Στην Αρχαία Κέα έδιναν κώνειο σε όσους ήταν πάνω από 60 ετών, προκειμένου να απαλλαγούν από τους ηλικιωμένους και να φτάσει η τροφή για τους νεότερους. Η σημερινή κυβέρνηση θα μας ποτίζει με άλλο κώνειο, με γενόσημα φάρμακα από την Ινδία και το Μπαγκλαντές, για να μπορέσει να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη που έχει υποσχεθεί ο κ.Λοβέρδος στην τρόικα. Αυτά τα φάρμακα δεν ξέρουμε πώς ακριβώς παρασκευάζονται και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα», δηλώνει στο newsbomb ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Βαβουγιός, που επικροτεί κινητοποιήσεις, όπως αυτή που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

Την αγανάκτηση του κόσμου και δη των συνταξιούχων για τη συγκεκριμένη διάταξη εκφράζει και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Μανώλης Ραλλάκης: «Οπωσδήποτε δεν είναι φάρμακα πρώτης γενιάς και δεν μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα γνήσια. Είναι επικίνδυνα, διότι εισάγονται από χώρες όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος κατά την παραγωγή. Δεν μπορούν να κάνουν οικονομία με την υγεία μας. Παίζουν παιχνίδια στις πλάτες και αφήνουν κάποιους να θησαυρίζουν, σπρώχνοντας τον κόσμο να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τα φάρμακα που είναι ικανά να τον θεραπεύσουν. Αυτά τα έχουμε καταγγείλει στο Υπουργείο Υγείας».

Τέλος στα παιχνίδια εις βάρος της υγείας των πολιτών ζητά να μπει και ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης. «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων. Δεν νοείται να λαμβάνουν φάρμακα που δεν θα έχουν ελεγχθεί αυστηρά σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές από τον ΕΟΦ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Ανέστης, ενώ τάσσεται στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο: «Η προστασία των εργαζομένων είναι από τα αυτονόητα ζητήματα».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στο facebook από μία μητέρα, που φοβάται ότι τα φάρμακα που κρατούν στην ζωή το παιδί της θα αντικατασταθούν από άλλα, αμφίβολης ποιότητας.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα και απαιτείται από όλους μας να δώσουμε το παρών, φωνάζοντας βροντερό «όχι στα φάρμακα – δολοφόνους»!