ΕΛΛΑΔΑ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση Λιγνάδη - Τι αναφέρουν τα ξένα δίκτυα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση Λιγνάδη - Τι αναφέρουν τα ξένα δίκτυα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν εκτενείς αναφορές στο θέμα.

Οι New York Times σε άρθρο με τίτλο «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό», σημειώνουν ότι είναι ο πιο γνωστός από πολλούς καλλιτέχνες που έχουν κατονομαστεί σε μια καταιγίδα καταγγελιών που συγκλονίζουν τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι οι πιο σοβαρές.

Το BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Παράλληλα, το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, σε άρθρο με τίτλο «Διάσημος Έλληνας καλλιτέχνης συνελήφθη με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση» σημειώνει ότι «η Ένωση Ελληνικών Ηθοποιών δήλωσε ότι είχε λάβει πάνω από 1.000 καταγγελίες γυναικών και ανδρών καλλιτεχνών μέσα σε λίγες εβδομάδες», κάνοντας επίσης αναφορά στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, από την οποία - όπως είναι γνωστό - ξεκίνησε το «ελληνικό #Μetoo».

Το France 24 σε θέμα με τίτλο «Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας κατηγορείται για βιασμό» κάνει εκτενή αναφορά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι στη ΓΑΔΑ επέστρεψε μετά τον εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου με εντολή του εισαγγελέα θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Πότε ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση, μετακινήσεις