ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: «Πόλεμος» στα εφημερεύοντα νοσοκομεία Αττικής - Εισαγωγές σε κλινικές και ΜΕΘ

Κορονοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: «Πόλεμος» στα εφημερεύοντα νοσοκομεία Αττικής - Εισαγωγές σε κλινικές και ΜΕΘ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΏρες αγωνίας στα νοσοκομεία της Αττικής - Κρίσιμη η κατάσταση και στην Πάτρα

Δύσκολες ώρες βιώνουν τα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αποτυπώνει η ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου.

Ειδικότερα, χθες στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής έγινε πόλεμος, ενώ την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως βρίσκονταν στην κορύφωση του 2ου κύματος της πανδημίας.

Εισήχθησαν 152 θετικά και 21 ύποπτα περιστατικά κορονοϊού.

Αναλυτικά:

  • ΑΤΤΙΚΟ, 39 ασθενείς.
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, 60 ασθενείς
  • ΣΩΤΗΡΙΑ, 25 ασθενείς
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 28 θετικά και 21 ύποπτα κρούσματα

Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ο κ. Γιαννάκος δηλώνει ότι, γεμίζουν οι κλινικές και ανοίγουν νέες. «Τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν με ράντζα γενικών περιστατικών».

Παράδειγμα αποτελεί το «Αττικόν», που χθες εισήχθησαν 131 ασθενείς, ενώ στα γενικά περιστατικά γίνεται χαμός από ράντζα. Να αναφερθεί ότι γέμισαν σχεδόν και τα τρία νοσοκομεία που είναι σποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού. (ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟΣ).

Διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού μένουν πια πολλές ώρες στις κλινικές εως ότου βρεθεί ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ με την σειρά τους, είναι γεμάτες.

Επιπλέον, δόθηκαν 7 κλίνες στο ΚΑΤ, 10 στο ΑΤΤΙΚΟΝ και 5 στο ΘΡΙΑΣΙΟ, οι οποίες γέμισαν αμέσως.

Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ οι πραγματικές κλίνες ΜΕΘ είναι 38 και είναι γεμάτες και μόνο σε πολύ έκτακτη ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν οι άλλες 6 κλίνες στη ΜΑΦ, γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής.

Συγκεκριμένα:

  • ΚΑΤ, 12 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • ΣΩΤΗΡΙΑ, 84 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, 38 ασθενείς στις 38 κλίνες.
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
  • ΕΛΠΙΣ, 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • ΝΙΜΙΤΣ, 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ, 16 ασθενείς στις 17 κλίνες. Σήμερα εφημερεύει και γίνεται χαμός από περιστατικά χωρίς κενό κρεβάτι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέες κλίνες σε κλινικές για νοσηλεία.
  • ΑΤΤΙΚΟ, Έφθασαν 130 οι νοσηλεύομενοι ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στις ΜΕΘ είναι 27 ασθενείς στις 33 κλίνες.

Στο σύνολο των 239 ΜΕΘ κορονοϊού στα νοσοκομείο της Αττικής, υπάρχουν κενές 9 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού, που είναι 2 κλίνες στο ΚΑΤ, 6 κλίνες στο ΑΤΤΙΚΟ και 1 κλίνη στο ΘΡΙΑΣΙΟ.

«Πάμε για λειτουργία αυτοσχέδιων αν δεν σταματήσει αυτή η κρίση», λέει ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ.

Παράλληλα, αναφορικά με την κατάσταση στην Πάτρα, ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Νοσοκομείο ΡΙΟ της Πάτρας. Συνομιλήσαμε με τη διοίκηση και τον υπεύθυνο καθηγητή λοιμωξιολόγο κο ΜΑΡΑΓΚΟ. Μας περιέγραψαν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Το νοσοκομείο γέμισε τις δύο κλινικές με 47 θετικά περιστατικά και 7 ύποπτα κρούσματα. Σήμερα για να ανταπεξέλθει στην εφημερεία άνοιξαν και τρίτη κλινική».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως το Σαββατοκύριακο, γέμισαν οι κλίνες ΜΕΘ και άνοιξαν μία νέα ΜΕΘ 8 κλινών. «Νοσηλεύονται 16 διασωληνωμένοι στις 21 κλίνες. Και στον ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ 4 διασωληνωμένοι στις 9 κλίνες ΜΕΘ, όπου είναι γεμάτο και αυτό στις κλινικές. Γενικά, απομένουν 10 κλίνες ΜΕΘ κενές και εξυπηρετούν όλη τη Δυτική Ελλάδα».

Ο Καθηγητής επεσήμανε πως περιμένει έξαρση των κρουσμάτων από Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Νέος πενταψήφιος για ψώνια - Παράταση στις εκπτώσεις έως 31 Μαρτίου