ΕΛΛΑΔΑ

Με ανειδίκευτους εργάτες θα προστατεύσουν την Ολυμπία

Με ανειδίκευτους εργάτες θα προστατεύσουν την Ολυμπία

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση απόσπασης εργατικού προσωπικού από την Αρχαία Ήλιδα για την κάλυψη των φυλακτικών αναγκών στα μουσεία της Oλυμπίας.


Συνολικά 14 ανειδίκευτοι εργάτες από τους τριάντα που εργάζονται στην Αρχαία Ήλιδα, τους επόμενους δύο μήνες πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Πώς όμως από τις ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρου θα περάσουν στη φύλαξη των μουσείων, που πρόσφατα έδειξαν να έχουν διάτρητα μέτρα ασφαλείας στη ληστεία του παλαιού μουσείου;

Θα κληθούν λοιπόν εργάτες να φυλάσσουν τα μουσεία, χωρίς να έχουν καν στοιχειώδη εκπαίδευση φύλαξης.

Εκτός όμως από τους κανόνες ασφαλείας οι 14 υπό απόσπαση εργαζόμενοι αναφέρονται και στο καθημερινό κόστος μετάβασης από την περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας που κατοικούν μόνιμα οι περισσότεροι στην Αρχαία Ολυμπία.

Χαμηλόμισθοι εργάτες καλούνται να καλύψουν και τα έξοδα της καθημερινής μετάβασής τους στη νέα τους θέση, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους θα δαπανάται σε καύσιμα.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εποχικό προσωπικό από ΙΕΚ εξειδικευμένο απόλυτα στη φύλαξη μουσείων, παραμένει εκτός εργασίας.