ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Έβγαλε τον ορό, παρακολουθεί το μόνιτορ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Έβγαλε τον ορό, παρακολουθεί το μόνιτορ

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία επικρατεί από την Κυριακή το απόγευμα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 46η ημέρα απεργίας πείνας.

Και αυτό διότι ο Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης. Και αυτό πράγματι συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έβγαλε την «πεταλούδα» από το χέρι του και έτσι ανά πάσα στιγμή -εάν αλλάξει γνώμη- οι νοσηλευτές μπορούν να επαναφέρουν αμέσως τον ορό.

Το καταδικασμένο μέλος της «17 Νοέμβρη» βρίσκεται σε επικοινωνία με τη σύζυγό του και τη δικηγόρο του, ενώ παρακολουθεί και ο ίδιος από μόνιτορ τις μετρήσεις για την εξέλιξη της υγείας του. Ο ίδιος και τα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος λοιμώξεων στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα υψηλός και η παρατεταμένη νοσηλεία του αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης (ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας) και σε χρόνο που ο ίδιος βρίσκεται ήδη σε επιβαρυμένη κατάσταση.

Ο Κουφοντίνας ζητάει να επιστρέψει στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου είχε περάσει 16 χρόνια φυλάκισης. Ζητάει δηλαδή να μην κρατηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται μετά τη μετακίνησή του από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

Σημειώνεται ότι σε έξι μήνες (από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) ο Κουφοντίνας έχει δικαίωμα να ζητήσει την υφ’ όρον απόλυσή του από τη φυλακή. Στα αιτήματα που θα ξεκινήσει να κάνει θα εκτιμηθεί η συμπεριφορά που επέδειξε τα χρόνια της κράτησής του στη φυλακή, η οποία χαρακτηρίζεται καλή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάσtε επίσης:

Ελληνικό #metoo: Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη - Κλείνει η προανάκριση για τον δεύτερο ηθοποιό