ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τζανάκης: «Μόλις αλλάξει ο δείκτης μεταδοτικότητας θα σκεφτούμε άνοιγμα στις 10 Μαρτίου»

Κορονοϊός - Τζανάκης: «Μόλις αλλάξει ο δείκτης μεταδοτικότητας θα σκεφτούμε άνοιγμα στις 10 Μαρτίου»
IN TIME

Στα 2.147 «εκτοξεύτηκαν» τα κρούσματα κορoνοϊού σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

O Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σημείωσε ότι τα προγνωστικά μοντέλα που εξετάζουν τα δεδομένα της πανδημίας, είχαν προβλέψει αυτό το νούμερο των κρουσμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στα 2.500, το οποίο θα είναι και «το πικ του κύματος, και θα αρχίσει να υποστρέφεται εν συνεχεία».

Ο καθηγητής τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ενώ έπειτα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση «αργά αλλά σταθερά».

Σχετικά με την άρση του lockdown, αυτή θα πάει πιο πίσω, με τους ειδικούς να σημειώνουν πως η συζήτηση θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο κ. Τζανάκης είπε ακόμα: «Περίμενα λίγο πολύ αυτά τα νούμερα αλλά θα ήθελα και τις μετρήσεις έως την Παρασκευή για να δούμε αν θα έχουμε σταθεροποίηση. Θα είμαστε και την άλλη εβδομάδα ανάμεσα στα 1800 και τα 2200 και αυτά τα νούμερα είναι σταθερά. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ και ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι γύρω από το 1 και πολλές μέρες είναι κάτω από το 1. Αν αυτός ο δείκτης αλλάξει θα σκεφτούμε αν στις 10 Μαρτίου να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες».

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 2.147 νέες μολύνσεις - 357 διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι σε 24 ώρες