ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις

Lockdown: «Κόκκινος» συναγερμός για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς τα κρούσματα μέχρι τις 12 το μεσημέρι ξεπερνούσαν τα 1.500.

Αν και τα τεστ που πραγματοποιούνται τις δύο τελευταίες ημέρες είναι αυξημένα, ωστόσο το «καμπανάκι» χτυπά στους ειδικούς, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν την παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Άλλωστε ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο «χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

Μέχρι τις 12 το πρωί τα κρούσματα ξεπερνούσαν τα 1.500, ενώ και σήμερα αναμένεται να είναι πάνω από 2.000 ίσως αγγίξουν και τα 2.300. Οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν και πάλι στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από χθες είναι δεκάδες, γεγονός που ασκεί αφόρητη πίεση στο ΕΣΥ.

Οι λοιμωξιολόγοι που θα συνεδριάσουν την Παρασκευή θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για άρση ή μη του lockdown στην Αττική τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, για πρώτη φορά μετά από τις 2 Δεκεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε ξανά τις 2.000, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων -357 - αποτελεί «μαύρο» ρεκόρ των τελευταίων 45 ημερών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Όχι» στην άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου