ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Τι δείχνουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το Infographic

Κρούσματα σήμερα: Τι δείχνουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το Infographic

Κρούσματα σήμερα: Η ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (24/2) ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα.

1.913 νέες μολύνσεις κατέγραψε συνολικά το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα σοβαρή στο κέντρο της πρωτεύουσας που το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 235 κρούσματα σε ένα 24ωρο, με την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο 22,83.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εικόνα του Πειραιά με 143 νέα κρούσματα και αναλογία που έφτασε στο 31,85. Επίσης, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών επίσης είναι αυξημένοι οι αριθμοί με 134 κρούσματα και αναλογία που έφτασε στο 27,37 με τους υπόλοιπους τομείς να έχουν επίσης ανησυχητικά δεδομένα.

Ανησυχία επικρατεί και για τη Θεσσαλονίκη όπου ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 200 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ και η Αχαΐα είχε 98 νέες μολύνσεις με την Εύβοια να παρουσιάζει νέα άνοδο με 54 νέα κρούσματα και την αναλογία να αυξάνεται στο 25,61 εκ νέου.

Στο μεταξύ «καμπανάκι» έκρουσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ της Αττικής. «Ο ιός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Άλλοι χάνουν τη ζωή τους και άλλοι δοκιμάζονται σκληρά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως η Αττική έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι αυξημένες, καθώς μόλις χθες έγιναν 168 και προχθές 186 για Covid-19. Ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, τόνισε πως έχουν πληρότητα 95% στην Αττική, αφού είναι γεμάτες οι 253 από 262!

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα «κόκκινα» η Αττική - Πού εντοπίζονται τα 880 κρούσματα