ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι θα συμβεί το Πάσχα - Οι προβλέψεις των ειδικών

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι θα συμβεί το Πάσχα - Οι προβλέψεις των ειδικών

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ερωτηματικά αλλά και ανησυχία σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού και φυσικά για το Πάσχα.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας έχουν... σκαρφαλώσει σε τετραψήφιο νούμερο και φυσικά έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού αποτελούν ακόμη το μεγαλύτερο πρόβλημα, με το μέτρο αυτό να μην είναι σε προτεραιότητα να αρθεί, παρά μόνο αν υπάρξει μια δραστική και σταθερή, σε βάθος χρόνου, μείωση.

Ωστόσο, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη (24/02) εξέφρασε, έμμεσα, την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως είναι δυνατές οι μετακινήσεις εκτός νομού ώστε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας».

Η κυρία Κοτανίδου τόνισε ότι «στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε».

Η Αναστασία Κοτανίδου κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή, αναγνωρίζοντας ότι «όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown».

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Για την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού υπάρχουν έξι εξαιρέσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Αυτό το υπόμνημα κατέθεσε στην ανακρίτρια - Τι λέει για την παιδεραστία